Første byggetrinn på Munkeby snart ferdig

munkby3.JPG

I begynnelsen av juni skal Munkeby Mariaklosters første store skritt mot drømmen om et komplett kloster stå ferdig. Bygget som er på to etasjer, er 500 kvm totalt, med tre gjesterom, bad, et lite bibliotek og kjøkken, samt et møterom som tar opptil 30 mennesker.

Ysteriet ligger på grunnplan og er på 180 kvm, noe som vil øke munkenes osteproduksjon. Det tar cirka 30 dager å lagre osten, dette skjer i spesielle modningsrom som holder en temperatur på 12 grader.

Bygget er inndelt som et tradisjonelt cistercienserkloster, men den skandinaviske rene stilen er dominerende og lik bygget som stod klart i 2009.

Med dette bygget vil det endelig være mulighet for å ta imot gjester på Munkeby fra høsten av. Munkeby vil være et flott sted for retrett, hvor sjelen får hvile, stillheten råder, og Guds nærvær oppleves i vakre omgivelser. Det nye bygget ligger fredfylt til med store vinduer ut mot skogen og med utsikt til Levanger.

Munkeby Mariakloster har alt et cistercienserkloster skal ha, og det fransk «cistercienske» går inn i en opphøyet harmonisk enhet, med det trøndersk/norske.

Når hele klosteret står ferdig, så vil gjesterommene bli omgjort til munkeceller, og møterommet til scriptorium/kapitelrom.
Tidspunkt for byggetrinn to er ennå ikke avklart.

I påsken besøkte priorinnen på Tautra, Sr. GilChrist, sine medbrødre for en omvisning i det nye bygget. Hun kunne fortelle at søstrene på Tautra er glade på medbrødrenes vegne og gleder seg til å se bygget ferdig. Søstrene på Tautra var en av de store pådriverne for et kloster på Munkeby.

Klosteret teller nå fire munker, tre franske: P. Joël som er leder, br. Bruno, br. Arnaud, og sist tilkommende er irske br. Joseph. For tiden er br. Andrew på besøk fra Mount Saint Bernard Abbey i England i en fire måneders periode. Livet i det katolske Norge blomstrer.

Munky snart ferdig.JPG

Deo Gratias!

Av Linda Tøftum

av Kathrine Låver publisert 03.05.2017, sist endret 03.05.2017 - 14:35