Den salige Angelus av Pesche d'Isernia (~1400-1460)

Minnedag: 28. august

Den salige Angelus (it: Angelo) ble født rundt år 1400 i Pesche d'Isernia i regionen Molise i Midt-Italia. Det vi vet om hans liv, er at han var legbror i fransiskanerordenen (Ordo Fratrum Minorum – OFM), gartner og almissesamler i flere klostre i Sør-Italia. Han var en bønnens mann og hadde union med Gud, og han foraktet ikke selv de simpleste oppgaver.

Det fortelles at han ble kalt til huset til grevinnen av Ariano, hustru til grev Innico, og da han kom dit, ble det holdt en konsert i huset i nærvær av greven. Da han hørte musikken, gikk hans tanker til det himmelske englekoret, og han falt i ekstase og svevde over gulvet en liten stund.

I likhet med mange andre ydmyke ordensmenn og prester gjennom tidene ble Angelus også oppsøkt av mange på grunn av sin enkelhet og evnen til å lese menneskenes hjerter. Blant dem som kom til ham, var adelsfolk fra de aragonske herskerne over kongeriket De to Sicilier.

Angelus døde i 1460 i fransiskanerklosteret i Lucera i Foggia i regionen Puglia, og hans legeme hviler i denne byen. Hans navn står i det fransiskanske martyrologiet under 28. august.

av Webmaster publisert 23.07.2006, sist endret 28.11.2015 - 02:50