Den hellige Augusta av Serravalle ( -~100)

Minnedag: 27. mars

Den hellige Augusta av Serravalle ( -~100)

Den hellige Augustas acta ble skrevet på slutten av 1500-tallet av Minuccio de'Minucci fra Serravalle ved Vittorio Veneto i provinsen Treviso i regionen Veneto i Nord-Italia. Han var sekretær for pave Klemens VIII (1592-1605). Aktene er legendariske i likhet med beretningene om så mange martyrer fra kristenhetens tidligste historie.

I henhold til legenden var Augusta datter av den teutonske (alemanniske) hertug Matruco av Friuli, som hadde erobret Friuli. Han bodde i Serravalle, i dag den gamle borgen i Vittorio Veneto, og var en sterk motstander av den kristne religion.

Men Augusta omvendte seg til kristendommen i hemmelighet. Men faren fikk på en eller annen måte greie på det og fikk henne arrestert. Da hun nektet å falle fra troen, ble hun kastet i fengsel, og etter grusom tortur ble hun halshogd rundt år 100. En annen versjon sier at den rasende faren drepte henne med sine egne hender. Hennes legeme ble gjenfunnet flere år senere og gravlagt på en høyde over Serravalle, som i dag bærer hennes navn.

Hun har vært æret som martyr i uminnelige tider i Serravalle. Hennes minnedag er 27. mars.

av Webmaster publisert 08.08.2006, sist endret 28.11.2015 - 02:53