Biskoper advarer mot fundamentalistiske sekter

La Paz (Kathpress)- De katolske biskoper i Bolivia har advart mot protestantisk-fundamentalistiske og orientalsk-inspirerte sekters økende innflytelse i landet. Sektene er fremfor alt aktive på landsbygda, og deres virksomhet fører til strid i menigheter og familier, erklærte den bolivianske bispekonferanses generalsekretær, biskop Jesus Juarez på søndag. Gruppene ødelegger kultur og samfunnsliv, idet de avviser respekt for loven og kjærligheten til fedrelandet som «avgudsdyrkelse», hevder biskopene.

«Den katolske kirke vil energisk forsvare religionsfriheten og respekterer annerledes tenkende religiøse grupper», sa biskopen. Men Kirken må likevel advare mot de grupper som skader landets kultur, og således bolivianerne.

Biskopen tok også opp enkelte orientalsk-inspirerte grupper som fremmer matvaner som blir omtrent umulig å etterleve i visse regioner der matvareproduksjonen er mer ensartet og begrenset.

av Webmaster publisert 21.07.1998, sist endret 21.07.1998 - 16:34