Paven skal tale i parlamentet

Warszawa (KAP) - Pave Johannes Paul II skal på sitt planlagte besøk til Polen i juni 1999 også holde en tale i parlamentet. Dette ble opplyst til pressen i Warszawa av den polske organisasjonskomiteen for reisen. I følge lederen for det polske regjeringskanselliet, Wieslaw Walendziak, vil paven der treffe representanter for de politiske myndighetene.

Pavebesøket vil sannsynligvis begynne den 5. juni med et besøk i Gdansk og vare rundt 12 dager, sier erkebiskopen av Gdansk, Tadeusz Goclowski. I tillegg vil paven foreta tre saligkåringer under reisen. I de siste ukene har Vatikanets ansvarlige for pavereiser, pater Roberto Tucci, besøkt rundt tjue steder i det nordlige Polen for å utarbeide en reiserute. Den endelige reiseplanen blir offentliggjort i Januar. Ved sin siste Polenreise i juni 1997 besøkte paven den sørvestlige delen av landet.

Kathpress 8. desember 1998; o: pe

av Webmaster publisert 08.12.1998, sist endret 08.12.1998 - 23:07