Nok en filippinsk prest i anmarsj

Fader Eufemio Gohetia, tidligere kansellist for bispedømmet Maasin på Filippinene, ventes med det første til Norge. Fader Gohetia avløses på søndag 21. februar som sogneprest for en av menighetene i byen Hilongos, og håper å kunne reise til Norge muligens allerede i månedsskiftet. Han blir den tredje prest fra bispedømmet Maasin som tjenestegjør som sjelesørger for filippinere i Oslo Katolske Bispedømme. Den første var f. Marianito T. Dondoyano (1994-1998), som nylig er blitt utnevnt til "med-sogneprest" i Baybay. Den annen er f. Nicolas V. Lagumbay, som fremdeles virker i Oslo katolske bispedømme.

En annen filippinsk prest, f. Chito ("Kits") Butardo, fra Mindanao, har siden november 1998 virket i prelaturet Trondheim.

av Webmaster publisert 18.02.1999, sist endret 18.02.1999 - 10:39