Antikristne aksjoner på universitetene

Khartoum (KAP) - Islamister i Sudan plager kristne studenter. Ved universitetet i Khartoum har muslimske studenter i følge nyhetstjenesten Religion Today angrepet en utstilling til den kristne studentgruppen. Muslimene skal der i følge "Religion Today" ha brent 15.000 bibler og kristne bøker og kastet tusenvis av lydkassetter og kors i Nilen. Myndighetene har nå forlangt at de kristne avbryter utstillingen. Ved ulike skoler og universiteter blir kristne i Sudan truet og plaget, og antikristne plakater og avisartikler blir hengt opp på bygningene.

De kristne har bedt FN, Røde Kors og andre menneskerettighetsorganisasjoner om støtte. Over halvparten av innbyggerne i Sudan bekjenner seg ikke til den muslimske tro, likevel forsøker det islamistiske styret i Khartoum overalt å innføre den kanoniske islamske rett "Sharia" som eneste lov.

Kathpress 17. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 23.02.1999, sist endret 23.02.1999 - 11:16