Paven vil til Det hellige Land i år

Jerusalem (KAP) - Pave Johannes Paul II ønsker i følge israelske opplysninger å besøke Det hellige Land alt i år eller tidlig i år 2000. Israels turistminister Moshe Katsav sa mandag i Jerusalem at paven overfor ham har vist stor interesse for å besøke Jesu land i dette tidsrommet.

Katsav kalte på en pressekonferanse om de israelske forberedelsene til år 2000 en mulig valfart fra paven som et "historisk besøk", like viktig for israelere, egyptere, jordanere og palestinere. Ministeren sa også at han hadde hatt samtaler med overrabbineren for å unngå episoder med kristne som vil feire jul eller nyttår i israelske kosher-hoteller. Om dermed oppsetting av juletrær og synging av julesanger motsvarer "religiøse handlinger", som bare kan skje i synagoger og kirker, lot ministeren være åpent.

Kathpress 16. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 25.02.1999, sist endret 25.02.1999 - 10:59