Regjeringen tillater ni ordinasjoner i mars

Ho Chi Minh-byen (Saigon) (CWN) - Den 19. mars, på St. Josefs fest, vil erkebiskop Johannes Baptist Pham Ming Man av Ho-Chi-Minh-byen eller Saigon ordinere ni nye prester i katedralen som er viet til Vår Frue av Freden.

Mennene er alle medlemmer av ordener: to dominikanere, to jesuitter, to redemptorister, en fransiskaner, en sulpicianer og et medlem av det lokale Nasaret-instituttet. De er fra 32 til 67 år gamle. Noen prester i området ser kommunistenes tillatelse til ordinasjonene som et nytt tegn på en liten åpning overfor religionen.

Vietnams kommunistiske regjering er restriktive overfor ordinasjoner for å beholde kontrollen over Den katolske kirkes aktiviteter. Regjeringstjenestemenn bedømmer kandidatens kvalifikasjoner, bestemmer antallet på hvert seminar og kan legge ned veto mot seminaristenes tilknytning til menigheter. I tillegg er ordener ikke tillatt å akseptere kandidater eller åpne novisiater, selv om flere institutter har uoffisielle utdannelseshus.

Inntil nylig var ordinasjoner i Vietnam sjeldne, særlig i ordenene. De sistnevnte ble betraktet med mistenksomhet fordi de tilhører internasjonale organisasjoner. Likevel fortsatte kallene å blomstre i Vietnam. Den modne alderen til mange av kandidatene forklares av myndighetenes restriksjoner på antall ordinasjoner pr år slik at mange som fullførte studiene som unge menn, måtte vendte i årevis før de fikk tillatelse til å bli ordinert.

Catholic World News 16. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 25.02.1999, sist endret 25.02.1999 - 11:12