Brasilianere opprørte over bønn som påkaller arbeiderleder

Rio de Janeiro (CWN) - Brasilianske katolikker er opprørte over innføringen av en bønn om forbønn fra en fagforeningsleder som ble drept av de militære - en bønn som har fått formell godkjennelse av de katolske biskopene i landets sørlige region.

I følge avisene Rede Globo og Jornal do Brasil er en av bønnene som er inkludert i en ny pamflett som er produsert under oppsyn av bispekonferansen i det sørlige Brasil, er en appell om "styrke og mot" adressert "gjennom forbønn av din trofaste tjener Santos Dias da Silva, martyr for rettferdighet på arbeidets område".

Santos Dias da Silva, en innflytelsesrik fagforeningsleder, ble skutt ned og drept under en streik i 1979. Han ble et symbol for fagforeningenes motstand mot det daværende militærdiktaturet. Imidlertid var da Silva aldri kjent for sitt kristne engasjement, og det har aldri vært snakk om å innlede noen saligkåringsprosess for ham, langt mindre noen påstander om at han døde for troen.

Catholic World News 17. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 25.02.1999, sist endret 25.02.1999 - 11:17