USA-adventister døper katolske barn

Nairobi (CWN) - Representanter for sudanske katolikker og regjeringen sa onsdag at en amerikansk hjelpegruppe fra syvendedagsadventistene har døpt hundrevis av katolske skolebarn uten tillatelse fra deres foreldre eller skoleledere.

National Association for the Prevention of Starvation (NAPS) besøkte det krigsherjede Sør-Sudan ved juletider for å levere mat og undervise i Bibelhistorie, men vitner sa at gruppen hadde døpt ca 275 katolske skolebarn i landsbyen Panlit uten å innhente tillatelse fra foreldre eller myndigheter.

Peter Ring, talsmann for bispedømmet Elobeid, sa at hele skolen hadde blitt døpt som adventister i den lokale elven. Han sa at "det er ikke-kristent. Det er som å gå inn i noens hus som gjest og brenne ned huset mens verten ikke ser det". En NAPS-talsmann i USA sa at barna bare ble døpt etter overlærerens ønske og at de hadde trodd at barna var foreldreløse. Ring sa at dåpen ble utført i hemmelig forståelse med den katolske lærerstaben, som også gikk med på å bli døpt. Overlæreren og sjefskateketen ved skolen ble senere arrestert og anklaget for å opptre uten tillatelse og konsultering med bispedømmet, sier tjenestemenn.

Dusinvis av utenlandske grupper strømmer inn i Sør-Sudan som del av et massivt FN-program for å dempe effekten av den pågående borgerkrigen og sultkatastrofen som følger i dens kjølvann. Lokale katolske tjenestemenn sier at NAPS' handlinger var i strid med en avtale om å begrense seg til humanitært arbeid.

Catholic World News 24. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 04.03.1999, sist endret 04.03.1999 - 16:03