Slektninger til forsvunne appellerer til Vatikanet

Santiago (KAP) - Foreningen for slektninger til forsvunne i Chile (AFDD) har appellert til Vatikanet om ikke å forsvare en morder og å gå inn for ofrene for Augusto Pinochets diktatur. Vatikanets intervensjon til fordel for Pinochet er "sørgelig, ulykkelig og overraskende", sa representanter for AFDD i Santiago. "Vi akter den kristne tilgivelse, men vi kan ikke akseptere at tilgivelse blir forvekslet med straffrihet for mordere og torturister".

I et brev som var rettet til det apostoliske nuntiatur i Chile kritiserer slektningene av ofrene også at Vatikanet ikke direkte har tatt parti for ofrene; blant dem var også prester og ordensfolk, som uten beskyttelse ble forfulgt.

Vatikanet bekreftet i forrige uke at de har intervenert hos den britiske regjeringen for å få satt fri den chilenske eks-diktatoren. I Chile og i andre land reiste det seg kritikk mot dette skrittet. Kardinalstatssekretær Angelo Sodano forsvarte fremgangsmåten som en "humanitær" gest og som innsats for Chiles nasjonale suverenitet. Sodano var fra 1977 til 1988 pavelig nuntius i Chile. Det blir sagt at han hadde "et svært vennskapelig forhold" til Pinochet.

Kathpress 25. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 04.03.1999, sist endret 04.03.1999 - 16:08