Advarsel mot jubileumsplaner

Vatikanet/Jerusalem (CWN) - I Jerusalem har den ledende katolske planleggeren for jubileet advart mot at på grunn av sikkerhetsvurderinger kan antallet pilegrimer som besøker Det hellige Land bli lavere enn forutsatt.

Wadie Abunassar, administrerende direktør for det katolske generalsekretariatet for jubileumsfeiringen i Det hellige Land, fortalte journalister at mens de romerske organisatorene har antydet at 6 millioner kristne vil besøke Det hellige Land, kan det virkelige antallet bli langt lavere.

Abunassar bemerket at pilegrimer kunne bli avskrekket fra å besøke Det hellige Land på grunn av den usikre situasjonen i området og mangel på overnattingsplasser. Han sa at det maksimalt er 3 millioner senger som kan være tilgjengelige for gjester. Han la til at "vi tror at det store flertall av pilegrimer ikke vil komme dersom de ikke er garantert et godt sted å bo".

Vatikanets pavelige legat i Det hellige Land sa onsdag at Kirken håper at fattige mennesker i regionen vil tjene økonomisk på den forventede tilstrømmingen av fire millioner pilegrimer under Jubelåret 2000. Erkebiskop Pietro Sambi sa at "Kirken håper at økonomisk fortjeneste vil bli jevnt fordelt på alle sektorer i samfunnet både i Israel og i de palestinske områdene, og at i jubileets sanne ånd fortjenesten også skulle nå de fattige?. Erkebiskopen talte til det interreligiøst koordineringsrådet i Israel."

Den israelske turistindustrien ser frem til år 2000 for å få flere turister til Israel. Antallet har falt fra et nivå på 2,5 millioner i 1995 til 2,2 millioner i 1998.

Catholic World News 25. og 26. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 04.03.1999, sist endret 04.03.1999 - 16:08