Presidenten kan la Sør-Sudan løsrive seg

Khartoum (CWN) - President Omar Hassan al-Bashir sa på lørdag at han vil overveie å la det hovedsakelig kristne Sør-Sudan løsrive seg fra det overveiende muslimske Nord-Sudan hvis det er den eneste måten å få slutt på det afrikanske landets smertefulle borgerkrig.

Men i det statlige fjernsynet ble Bashir sitert på at han foretrekker å bevare landets enhet. Han sa "Muligheten for enhet står fast, det samme gjør muligheten for atskillelse. Imidlertid er alternativet løsrivelse med fred bedre enn enhet med fortsatt borgerkrig". Titusenvis av sudanere har blitt drept i kamper siden 1983 mellom regjeringen og opprørernes Sudan People's Liberation Army (SPLA).

Den uavhengige avisen Al-Rai Al-Aam sa søndag at regjeringen hadde åpnet for dialog med opposisjonen. Den siterte en politisk kilde i den herskende Nasjonalkongressen, som sa at en komite under ledelse av landets første visepresident, Ali Osman Mohammad Taha, var dannet for å føre samtale med opposisjonen og alle politiske partier for å oppnå nasjonal enhet.

Catholic World News 26. februar 1999; o: pe

av Webmaster publisert 05.03.1999, sist endret 05.03.1999 - 10:40