Ingen fremskritt i forbindelsene med Vatikanet

Beijing (KAP) - Kina har dementert opplysninger om fremskritt i landets forbindelser med Vatikanet. Utenriksminister Tang Jiaxuan motsa søndag overfor journalister i Beijing utsagn i den taiwanske avisen "United Daily News". I fredagsutgaven skrev avisen om et "gjennombrudd" i forbindelsene mellom Den hellige Stol og Folkerepublikken Kina. Jiaxuan distanserte seg også fra rykter om et mulig pavebesøk i den tidligere britiske kronkolonien Hong Kong. Han hadde " ikke fått noen offisielle informasjoner" om den saken.

Videre dementerte utenriksministeren opplysninger om at den kinesiske presidenten Jiang Zemin på sitt besøk i Roma i slutten av måneden skal møte pave Johannes Paul II. "Vi vil forbedre forholdet til Vatikanet, men vi har bestemte prinsipper", sa utenriksministeren. Før en etablering av diplomatiske forbindelser på Vatikanet bryte sine forbindelser til Taiwan og "ikke lenger blande seg inn i Kinas indre anliggender, inkludert religiøse spørsmål", sa Tang.

Kathpress 8. mars 1999; o: pe

av Webmaster publisert 09.03.1999, sist endret 09.03.1999 - 11:09