Hindufanatikernes hatkampanje mot de kristne fortsetter

New Delhi (KI-KAP) - Ifølge uttalelser fra den stedfortredende generalsekretæren for den indiske bispekonferansen, George Pereira, forsetter "hatkampanjen mot kristne" i landet. "Grusomhetene" er imidlertid blitt mindre, erklærte han i følge det asiatiske katolske nyhetsbyrået UCA News. Ansvarlig for hatkampanjen er hinduistiske fundamentalister. Pereira sa samtidig at han var "sjokkert over regjeringens passivitet" ved undersøkelsen av mordene på misjonærer og ødeleggelsen av gudshus. Han sier at de hittil ikke har gått til noen effektiv aksjon mot de skyldige for og utøverne av disse forbrytelsene.

Den faste kommisjonen for den indiske bispekonferansen vil i følge Pereira på sitt neste møte i midten av april søke nye veier og strategier for å motvirke volden mot kristne misjonærer og kirkelige institusjoner på landsbygda i India. Et annet tema vil være å forsterke solidariteten med ofrene for religiøs, kastemessig eller familierelatert vold. Særlig den fattige befolkningen er ofre for denne volden.

Siden januar 1998 har hindufanatikere begått over 130 voldshandlinger mot kristne. En grunn for overgrepene er i følge opplysninger fra Kirken de kristnes inngripen til fordel for de underpriviligerte og mot kastevesenet.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 16.03.1999, sist endret 16.03.1999 - 14:46