Bussjåfører gir kr. 800.000,- til paven

De anställda vid Roms bussbolag ATAC-COTRAL gav i fredags motsvarande 800.000 kronor till påven till förmån för barn i Östeuropa.

Tillsammans med andra anställda vid Roms kommun togs de emot av påven i Vatikanens stora audienshall med anledning av att den katolska kyrkan den 19 mars firar Josef arbetaren. I början av sin tid som påve brukade Johannes Paulus II denna dag besöka fabriker och andra arbetsplatser ,men de senaste åren har arbetarna besökt påven i stället.

Gåvan överlämnades av busschauffören Naide Petroni. Bussbolagets omkring 16.000 anställda hade bidragit med var sin femtiolapp. Påven skall ge vidare pengarna till barnsjukhuset Bambino Gesù i Rom för hjärtoperationer på nyfödda barn från Östeuropa.

Påven talade om för bussbolagets anställda hur viktiga de kommer att vara under det heliga året, då många människor kommer att vara beroende av buss, spårvagn och tunnelbana för att ta del av det väldiga kulturarv som finns i Rom. Men Johannes Paulus II reflekterade också över arbetet i det modera samhället och sade att han tänkte särskilt på de många unga som inte lyckas komma ut på arbetsmarknaden.

Vatikanradions skandinaviska program/OB/1999-03-20 Lyssna på http://www.wrn.org/audio/sca_1.ram

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 24.03.1999, sist endret 24.03.1999 - 17:18