"Korsforkjempere" vil bygge kirke

Warszawa (KI-KAP) - Kazimierz Switon, representant for de "nasjonale" katolikkene som er ansvarlige for oppsettingen av kors i Auschwitz, vil bygge en kirke i utkanten av den tidligere konsentrasjonsleiren. I følge opplysninger i polsk presse sist mandag akter Switon å levere inn en søknad om dette til parlamentet sammen med en underskriftsaksjon. Kirken skal i følge Switon bygges på det stedet hvor nazistene den 14. mars 1941 skjøt 72 polske politiske fanger.

Oppsettingen av hittil rundt 300 kors i grustaket i utkanten av den tidligere konsentrasjonsleiren har ført til protester fra jødiske kretser over hele verden og den israelske regjeringen. Både den polske regjeringen og biskopene i landet har bedt om at korsene må fjernes. Et lovforslag om "Beskyttelse av minnesmerker og steder for martyrium" er til behandling. Det vil foreslå en sikkerhetssone på ca 100 meter rundt ni tidligere konsentrasjonsleire. Dermed håper regjeringen å få slutt på striden.

Kathpress 15. mars 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 28.03.1999, sist endret 28.03.1999 - 17:47