Biskop Kasper: Gode sjanser for økumenikken

Vatikanet (KI-KAP) - Den kommende sekretæren for Det pavelige råd for kristen Enhet, biskop Walter Kasper, ser "gode sjanser" for en snarlig undertegning av avtalen mellom Det lutherske verdensforbund og Den katolske kirke om rettferdiggjørelseslæren. Etter den offisielle kunngjøringen om hans overføring til Roma uttrykte Kasper i Rottenburg håpet om at det tredje årtusen skal bli en tid for forsoning blant de kristne. Han erklærte at han ville bringe økumeniske anliggender fra Reformasjonens land til Roma. I tillegg har han erfaringer med familier av forskjellige konfesjoner og en vennskapelig omgang mellom katolske og protestantiske kirkeledere. Den apostoliske nuntius Giovanni Lajolo bekrefter i et skriv at utnevnelsen av Kasper er et bevis på pave Johannes Paul IIs verdsettelse av den tyske Kirken og de tyske biskopene.

Kasper, som nå er biskop av Rottenburg, vil sannsynligvis tiltre sitt nye embete i Roma den 1. juni.

Kathpress 17. mars 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 28.03.1999, sist endret 28.03.1999 - 17:47