Kardinal Hume krever slutt på "Sexbesettelsen"

London (KI-KAP) - Erkebiskopen av Westminster, kardinal Basil Hume OSB, krever en slutt på "Sexbesettelsen" i samfunnet og et forbud mot pornografi. Han krever at seksualiteten igjen må føres tilbake til ekteskapets intimsfære. Uten å tenke grundig gjennom betydningen av ekteskapet, familien og seksualitetens rolle får man heller ingen virkelig forståelse for årsaken til aborter, erklærte Hume ved årsmøtet til Pro Life-gruppene i den engelske byen Coventry.

Det økende antallet skilsmisser, den samtidige nedgangen i ekteskapsinngåelser og den voksende vold mot barn gir grunn til den største engstelse, understreket kardinalen. Paradoksalt nok har utbredelsen av prevensjonsmidler i Storbritannia siden 60-tallet ført til en sterk økning i uønskede svangerskap, og mange av dem blir avbrutt. Forsøkene på å skille seksualiteten fra forplantningen og å skille unnfangelsen fra seksualiteten har ødeleggende virkning, advarte Hume.

Den anglikanske kirken i England beskylder samtidig den britiske regjeringen for å undergrave ekteskapet som institusjon. Londonavisen Daily Telegraph skrev søndag at den anglikanske kirke kritiserer at den ekteskapsavtalen før giftemålet som regjeringen anbefaler, ødelegger tillitsgrunnlaget mellom mann og hustru. I det 13 sider lange svarbrevet fra kirkens "Forening for sosialt ansvar" på et familiepolitisk høringsutkast fra regjeringen, avviser også regjeringens forslag om en feiring ved nyfødtes navneregistrering. Denne "sekulære versjon av dåpen" vil fremkalle stor tvil hos de troende, heter det i svaret.

Kathpress 21. mars 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 28.03.1999, sist endret 28.03.1999 - 17:47