Relikvier av den hellige Terese fremvist

Moskva (KI-KAP) - Relikviene av den hellige Terese av Lisieux (1873-97) blir til mai fremvist i rundt 20 russiske byer og landsbyer. Katolske kirkekretser i Moskva meddeler at den russisk-ortodokse Kirke i landet ikke har noen innvendinger mot initiativet til Den katolske kirke i Russland. Pave Pius XI proklamerte i 1931, på de stalinistiske forfølgelsenes tid, den hellige karmelittsøsteren som forbeder for de russiske katolikkene.

Relikviene har siden lørdag vært fremvist i Moskva-kirken St. Louis-de-France. Deretter skal de stilles ut i katolske kirker fra Volga til Sibir og Kasakhstan. Relikviene av den franske helgenen har vært på "pilegrimsreise" til ulike land i verden siden 1997, 100-årsdagen for hennes død.

Pave Johannes Paul II utnevnte i 1997 den store mystikeren til Kirkelærer. Terese av Lisieux (av Jesusbarnet) trådte som 15-åring inn i karmelittordenen og søkte på den "lille vei" etter helliggjøring av det hverdagslige liv. Hennes selvbiografi "En sjels historie", som ble offentliggjort etter hennes død, nådde straks millionopplag. I 1923 ble hun saligkåret og i 1925 helligkåret. Hun har siden 1927 vært hovedskytshelgen for misjonen og siden 1944 ved siden av Jeanne d'Arc Frankrikes andre skytshelgen.

Kathpress 16. mars 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 31.03.1999, sist endret 31.03.1999 - 13:34