Sjikane mot presteseminar

Den kubanske staten har nå satt inn sjikane mot et av de to katolske presteseminarene på Kuba. Fra denne måneden krever det statseide gasselskapet at San Basilio-seminaret i hovedstaden Santiago betaler sine regninger i amerikanske dollar. Dette er en uvanlig prøvelse i kommunistlandet som i 36 år har vært utsatt for handelsblokade fra USA, og det betyr mer enn en tidobling av seminarets energiutgifter. Hittil har seminaret brukt 300 kg gass i måneden, men skolens administrasjon har nå skåret ned forbruket til 100 kg i måneden, siden 50 kg nå koster US$40. Resten av befolkningen i Santiago betaler 11 pesos - litt over en dollar - for 50 kg.

Økningen i gassregningen kommer etter avgjørelsen fra det statlige bakeriet om å stoppe brødsalget til seminaret.

Catholic World News 9. april / Kathpress 10. april 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 13.04.1999, sist endret 13.04.1999 - 11:30