Vatikanet mot moske i Nasaret

Jerusalem (KI/KAP) - I sammenheng med de voldelige motsetningene mellom kristne og muslimer i Nasaret har Vatikanet uttalt seg mot byggingen av en moske ved foten av høyden for Bebudelsesbasilikaen. Kardinal Roger Etchegaray, formann for Hellig-år-komiteen, gjorde det tydelig ved sitt siste besøk i Israel, uttaler den israelske religionsministeren Avi Blaustein i følge Jerusalem Post på fredag. Samtidig anklager en talsmann for det latinske patriarkatet i Jerusalem den israelske regjeringen for "feighet". De foretar seg ingen ting for å beskytte de kristne i Nasaret mot muslimenes vold. Ved motsetningene i begynnelsen av uken skal mer enn 30 mennesker ha blitt skadet.

I Jesu hjemby har det i det siste halvannet året vært spenninger omkring en tomt som muslimer gjør krav på. Der vil de bygge en stor moske med en minaret som vil rage høyere enn det høyeste punktet på Bebudelsesbasilikaen. De har allerede laget et provisorisk bønnested av teltduk. Byens myndigheter har planlagt en stor parkeringsplass for busser på stedet for å ta imot de store pilegrimsskarene til år 2000. For å løse spenningene har byens kristne borgermester Ramez Jeraise i begynnelsen av uken lovt muslimene at de skal få bygge en moske på tomten etter år 2002. Men først må Israels regjering godkjenne dette kompromisset, ettersom tomten tilhører staten, erklærer Jeraise.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 13.04.1999, sist endret 13.04.1999 - 11:30