Pedofil prest drept av sitt offer

Brussel (KI/KAP) - I Belgia er en prest som er dømt for seksuelt misbruk av barn, drept av et av sine ofre. Den 69-årige Joris Horvat fra Antwerpen døde i følge belgiske aviser tirsdag av skadene han ble påført i slutten av forrige uke av en 32-åring. Gjerningsmannen var i barndommen blitt misbrukt av Horvat. I følge opplysninger fra statsadvokaten er det ennå ikke avgjort om han skal anklages for legemsbeskadigelse med døden til følge eller for drap.

Horvat ble i 1991 funnet skyldig i seksuelt misbruk av barn. Han ble imidlertid ikke idømt straff, siden de fleste av de flere dusin sakene allerede var foreldet. Etter dommen suspenderte bispedømmet Antwerpen ham fra alle prestefunksjoner og påla ham til å holde seg langt borte fra barn.

Kathpress 13. april 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 20.04.1999, sist endret 20.04.1999 - 10:34