Rasisme innen Kirken

Cape Town (KI/KAP) - Svarte katolske prester i Sør-Afrika beklager at rasismen fortsetter innen landets kirke. De rundt 25 geistlige oppfordrer i et brev som ble offentliggjort i Cape Town, landets biskoper til å anerkjenne problemet og ta avgjørende konsekvenser av det. Den sørafrikanske bispekonferansen har allerede varslet at de på sitt neste møte i mai i Pretoria vil behandle spørsmålet, heter det i kirkelige kretser.

I mange sørafrikanske bispedømmer finnes det fortsatt to kirker ved siden av hverandre, blir det understreket i brevet. Mange som krever at Kirken deltar fullt ut i forandringene i det sørafrikanske samfunnet, er forarget og frustrert. Kirken blir fortsatt overveiende ledet av hvite, og levestandarden for hvite prester er betydelig høyere. De får også oftest tildelt rike sogn, mens de svarte geistlige må ta seg av landlige sogn, i følge prestene.

Kathpress 14. april 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 21.04.1999, sist endret 21.04.1999 - 14:40