Utlevering av Pinochet setter demokratiet i fare

Santiago de Chile (KI/KAP) - Biskopene i Chile har betegnet den britiske avgjørelsen om en mulig utlevering av eksdiktator Augusto Pinochet til Spania som "et angrep på Chiles suverenitet". En utlevering av Pinochet, som den britiske innenriksministeren Jack Straw har gitt grønt lys for, vil skade den nasjonale forsoningsprosessen i landet, heter det i en erklæring som ble offentliggjort i helgen av formannen for den chilenske bispekonferansen, biskop Javier Prado, og erkebiskopen av Concepcion, Antonio Moreno. Avgjørelsen vil gjøre at de indre politiske motsetningene på nytt vil flamme opp og dermed hindre demokratiseringen av landet.

Moreno fremhevet at biskopene fordømmer forbrytelsene mot menneskerettighetene under militærregimet. Men dette er enda en grunn til å fastslå at ingen utenlandsk regjering har rett til å dømme i Chiles indre anliggender. Det er en oppgave for landet selv å ta seg av sine egne problemer, sier erkebiskopen.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 21.04.1999, sist endret 21.04.1999 - 15:21