Regjeringen med nye religionsbestemmelser

Hanoi (KI/KAP) - Den vietnamesiske regjeringen har kommet med nye retningslinjer i saker som angår religionsfrihet. I følge disse står det alle borgere fritt å bekjenne seg til en tro, melder det offisielle vietnamesiske nyhetsbyrået VNA med henvisning til et regjeringsdokument. Ingen kan heller diskrimineres på grunn av sin religion. Men samtidig kan aldri religionen brukes til statsfiendtlige aktiviteter. I tillegg advarer regjeringen mot å misbruke religionsfriheten, og alle "mistenkelige aktiviteter" blir "straffet etter de gjeldende lover", i følge VNA.

I Vietnam hersker det formelt religionsfrihet, men religiøse aktiviteter blir strengt overvåket. Religioner som er utbredt i Vietnam er buddhismen, Cao-Daismen (en katolsk-buddhistisk blandingsreligion) og katolisismen. Det er anslått at rundt 10 millioner av Vietnams 74 millioner innbyggere er katolikker.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 28.04.1999, sist endret 28.04.1999 - 10:34