Private firmaer sponser pavebesøket

Warszawa (KI/KAP) - Det planlagte pavebesøket i Polen i juni blir sponset av 25 private firmaer med mer enn 4,2 millioner kroner. Dessuten har firmaene tilbudt tjenester for mange ganger dette beløpet, sa biskop Tadeusz Pieronek til journalister i Warszawa. Pavens tidligere besøk i hjemlandet har vært finansiert av stat og Kirke i Polen. Men reisen i juni er "svært lang og svært kompleks", og dermed ble det nødvendig med ytterligere økonomiske midler, i følge biskopen. Som gjenytelse har firmaene fått tillatelse til å reklamere i de gatene som paven vil reise gjennom og i pavebesøkets pressekontor.

Pavens pastoralbesøk i hjemlandet fra 5. til 17. juni er hans åttende og hittil lengste. Blant høydepunktene er en friluftsmesse i Gdansk, en tale til det polske parlamentet og minneseremonier for ofrene for nazismen og stalinismen. På slutten av reisen vil paven besøke sine hjemtrakter i det sørlige Polen, blant annet fødebyen Wadowice og foreldrenes grav i Kraków. Til sammen vil paven besøke 19 polske byer på 12 dager.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 29.04.1999, sist endret 29.04.1999 - 16:29