Vatikanets paviljong på Expo 2000 presentert

Bonn (KI/KAP/Zenit) - Den katolske kirke har for første gang presentert en modell av Vatikanets paviljong på Expo 2000 i Hannover. Bygningen, som kommer til å koste rundt 42 millioner kroner, skal reises like ved vestinngangen til Verdensutstillingens område. Dette forklarte den apostoliske nuntius i Tyskland, erkebiskop Giovanni Lajolo, til journalister i Bonn. Mens de fleste statene gjør teknikken til tyngdepunktet innenfor rammene av Expos tema: "Menneske - natur - teknikk", vil Vatikanet "tilby et område hvor mennesket står i sentrum og samtidig innbyr til avspenning og samling".

Bygningen, som er åpen til alle sider, vil stå midt i en 50x90 meter stor lund. Det blir hovedsakelig bygd av trevirke av gran. Paviljongen selv består etter planen av tre deler: En sirkelformet ytre ring med utstillingsrom, gjesterom og kontorer, en glassoverbygd markedsplass og en ca 7 meter høy bygning i midten. I den kan man se "Mandylion", et Kristusbilde fra 500-tallet, som aldri før er vist utenfor Vatikanet. Dette gjenspeiler Expo-paviljongens motto: "Kristus i går, i dag, i evighet", som samtidig er motto for år 2000, erklærte sekretæren for den tyske bispekonferansen, pater hans Langendörfer.

Etter Expo skal bygningen demonteres og bygges opp igjen som kirkelig sentrum for en katolsk menighet i Latvia. Til Verdensutstillingen mellom 1. juni og 31. oktober 2000 ventes det ca 40 millioner besøkende i Hannover. I følge Langendörfer vil også Kirken tilby dem et attraktivt arrangementsprogram. I sentrum for konsertene, utstillingene og diskusjonene skal Kirkens innsats for fred, rettferdighet, menneskeverd og menneskerettigheter i hele verden stå.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 29.04.1999, sist endret 29.04.1999 - 16:29