Sinead O'Connor "presteviet"

Dublin (KI/CWN) - Den irske popstjernen Sinead O'Connor, som en gang fikk mye oppmerksomhet ved å rive i stykker et bilde av paven på en konsert i New York, har blitt "presteviet" av en falsk katolsk biskop. O'Connor, som har to barn med to forskjellige fedre, fikk navnet "Moder Bernadette Maria" under sist tirsdags ordinasjonsseremoni i Maria-valfartsstedet Lourdes i Frankrike.

Seremonien ble utført av den irske biskop Michael Cox, en tidligere politimann som ble bispeviet av den skismatiske sekten som har hovedkvarter i Palmar de Troya i Spania. Biskop Cox dannet nylig "Den latinske tridentinske Kirke" sammen med dissident-presten Pat Buckley. Buckley, som ble suspendert fra prestestanden av det tidligere overhodet for den irske Kirken, kardinal Cahal Daly, ble i fjor illegitimt bispeviet av biskop Cox.

Men de to biskopene røk uklar etter at Sinead O'Connor ga 150.000 irske pund (ca 1,5 millioner kroner) til biskop Cox. Popstjernen sa at hun ga biskop Cox pengene for å opprette et "healingsenter" for reisende (sigøynere) i Irland. Hun tilbød seg også å betale en brokkoperasjon for biskopen.

Biskop Buckley sier at donasjonen er "foruroligende" og at han ville være svært urolig "om pengene bare på den fjerneste måte er knyttet til utførelsen av et sakrament". Han sier at han ikke har noen vanskeligheter med prestevielsen av en kvinne, men han er bekymret over at O'Connor ble ordinert etter bare seks ukers teologistudium.

O'Connor sa til irsk radio at hun allerede hadde feiret fire messer - to på engelsk og to på latin. Hun sa at Den katolske kirke skulle være takknemlig mot henne fordi hun brukte sin prestestilling til å bringe unge mennesker tilbake til Kirken. Biskop Cox sa at O'Connor ville "bringe et enormt antall mennesker tilbake til Kristus gjennom sin musikk".

Catholic World News 26. april 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 29.04.1999, sist endret 29.04.1999 - 16:29