Store sikkerhetsforanstaltninger ved pavebesøket

Bucuresti (KI/KAP) - Sjefen for den rumenske antiterrorstyrken, Sava Postolaches, forteller om store sikkerhetstiltak ved det forestående besøket av pave Johannes Paul II i Romania. Rundt 700 politimenn vil sørge for pavens sikkerhet når han fredag 7. mai innleder et tre dager langt besøk i Romania. Dette forteller Postolaches til journalister i Bucuresti. Skarpskyttere blir plassert på takene rundt stedene der paven skal vise seg offentlig, og helikoptre vil samtidig uopphørlig kretse over hovedstaden. Beboerne i de husene som ligger ved stedene der messene skal feires, er instruert om ikke å gå ut på sine balkonger under messene og ikke parkere bilene sine i de omliggende gatene, sa Postolaches.

Johannes Paul IIs besøk i Romania er det første til et land med ortodoks tradisjon. Det har nå fått ny betydning, ettersom den ortodokse verden ser på Nato-angrepene mot Jugoslavia som ny aggresjon fra vesten mot ortodoksien.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 04.05.1999, sist endret 04.05.1999 - 13:08