FN-resolusjon mot dødsstraff

Genève (KI/KAP) - FNs menneskerettighetskommisjon i Genève har vedtatt en resolusjon mot dødsstraff. Med 30 mot 11 stemmer og 12 avholdende stemte kommisjonsmedlemmene for en utsettelse av henrettelser. Kina og USA, som fortsatt praktiserer dødsstraff, stemte mot vedtaket.

Resolusjonen var foreslått av Den europeiske Union (EU). Den krever en "utsettelse av henrettelser med henblikk på en fullstendig avskaffelse av dødsstraffen". Talsmennene for resolusjonen ytret ønske om at FN på sin neste plenumsforsamling på slutten av året i New York vil vedta en "verdensomfattende moratorium (utsettelse) av alle henrettelser".

Samtidig foregår over hele verden en underskriftskampanje, "Moratorium 2000", som krever en utsettelse av fullbyrdelsen av dødsstraffene i det kommende hellige år. Den ble startet av ordenssøsteren Helen Prejean - kjent fra filmen "Dead Man Walking" - sammen med den romerske basismenigheten Sant'Egidio.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 05.05.1999, sist endret 05.05.1999 - 14:34