Ungdomskonkurranse for år 2000

Vatikanet (KI/KAP) - Vatikanet har skrevet ut en verdensomfattende litteraturkonkurranse for barn og ungdom til det hellige år 2000. Generalsekretæren i Helligårkomiteen, erkebiskop Crescenzio Sepe, meddelte fredag i Vatikanet at konkurransen er åpen for barn mellom 5 og 18 år. For de yngste lyder temaet "Jubileet som fest", for barn mellom 8 og 13 år "Jesus Kristus som svar på meningen med livet" og for ungdom mellom 14 og 18 år "Jubileet som møte med Jesus".

Både prosatekster og dikt kan sendes inn, men de må ikke være på mer enn 2000 ord. Utskrivelsen av konkurransen i de enkelte land skal i følge Sepe foretas av bispedømmene eller bispekonferansene. Samtidig skal det også tas initiativ ut fra det pavelige dokumentet til jubileumsåret, Tertio Millennio Adveniente og bullen Incarnationis Mysterium.

Resultatet av konkurransen offentliggjøres i Roma den 31. januar 2000. Vinneren vil bli innbudt til en reise til Roma sammen med sine foreldre i løpet av det hellige år. Dessuten vil han eller hun få vinnerdiplomet fra paven selv, sannsynligvis på Verdensdagen for familien i midten av oktober.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 06.05.1999, sist endret 06.05.1999 - 11:15