Mor-Teresa-park anlegges

Skopje (KI/KAP) - I sentrum av den makedonske hovedstaden Skopje påbegynnes nå arbeidet med å anlegge en Mor-Teresa-park. Midt i parklen skal det settes opp en tre meter høy statue av ordensgrunnleggeren og fredsprisvinneren. Den vel ansette makedonske billedhoggeren Tome Serafimovski skal støpe statuen, mens den betales av en makedonsk industrileder. Mor-Teresa-parken finansieres av byforvaltningen i Skopje.

Mor Teresa ble født som Agnes Bojaxhiu i 1910 i Skopje, som den gangen offisielt het Üsküb og tilhørte det ottomanske riket. Hennes familie tilhørte den albanske minoriteten. Som alle byer på Balkan og i Lilleasia hadde Skopje i 1910 en blandet befolkning: ved siden av de tyrkiskspråklige tjenestemennene og offiserene fantes det makedonere og grekere, aromunere (rumenere), albanere av katolsk og islamsk tro, serbere, bulgarere, spanjolske jøder osv.

Kathpress 14. mai 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 20.05.1999, sist endret 20.05.1999 - 17:44