Arinze krever samarbeid mellom kristne og muslimer

Vatikanet/Beirut (KI/KAP) - Presidenten for Det pavelige råd for Interreligiøs dialog, kardinal Francis Arinze, har manet til et nærmere samarbeid mellom kristne og muslimer. Det finnes ingen annen vei enn dialog "i sannhet og nestekjærlighet" for sammen å virke for menneskehetens vel, erklærte Arinze på den første kongress for de katolske patriarkene og biskopene i Midtøsten, som for tiden pågår i den libanesiske hovedstaden Beirut. I følge Vatikanradioen fremhevet Arinze at Midtøsten som vugge for de tre monoteistiske verdensreligionene er et fremragende sted for Guds dialog med menneskene.

Presidenten for Det pavelige råd for Familien, kardinal Alfonso Lopez Trujillo, henviste til vanskelighetene i muslimsk ekteskapsrett når det gjelder familier med blandet religionstilhørighet. I følge lovene har muslimske kvinner ikke tillatelse til å gifte seg med kristne menn, mens kristne kvinner som gifter seg med en muslim, blir anbefalt å konvertere. Samtidig fremhevet han likheten mellom islam og kristendommen når det gjelder befolkningspolitikken.

Kathpress 15. mai 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 20.05.1999, sist endret 20.05.1999 - 17:44