Vatikanet oppretter kirkelig struktur for Øst-Sibir

Vatikanet (KI/KAP) - Vatikanet har delt verdens største bispedømme i utstrekning. Ved et dekret sist tirsdag opprettet paven "Det apostoliske administraturet Øst-Sibir" med sete i Irkutsk. Det blir skilt ut fra det tidligere administraturet Sibir med sete i Novosibirsk. Som leder for det nye administraturet utnevnte paven biskop Georgij Mazur, som tilhører kongregasjonen Selskapet av Det guddommelige Ord (Societas Verbi Divini - SVD), også kalt Steyler Misjonsselskap. Han ble for et år siden utnevnt til hjelpebiskop i det apostoliske administraturet Sibir, som blir ledet av biskop Iosif Werth SJ. I hele Sibir bor det rundt en million katolikker.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 27.05.1999, sist endret 27.05.1999 - 14:04