Paven velsigner landets største kirke

Warszawa (KI/KAP/VIS) - På den tredje dagen av pavens besøk i hjemlandet Polen vigslet han landets største kirke. I Lichen i nærheten av Bydgoszcz besøkte han mandag morgen den nye Mariahelligdommen, som fortsatt er under bygging. I en kort tale oppfordret han rundt 200.000 troende til en "moden tro uten forbehold" som står i samklang med Kirken.

Mariahelligdommen i Lichen oppsto i 1858 etter en Mariaåpenbaring i 1813 for en polsk soldat i Napoleons hær som var alvorlig såret i slaget ved Leipzig, og fro en lokal gjeter i 1850.

Den nye valfartskirken i Lichen ble påbegynt i 1994. Den blir 120 meter lang, 77 meter bred og får en 85 meter høy kuppel, og blir dermed verdens 11. største kirke. Plassen foran kirken har plass til 250.000 mennesker.

Under pavens besøk ble det avduket en ti meter høy og åtte tonn tung bronsestatue av ham.

Kathpress og Vatican Information Service 7. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)