Jubileet i fengslene

Roma (KI/Zenit) - Et av de tradisjonelle punktene i det jødiske jubelåret, som de kristne hellige år bygger på, var løslatelsen av fanger og slaver. Derfor kunne det store Jubileumsåret 2000 ikke gå av stabelen uten et jubileum for fangene, som vil bli feiret den 9. juli 2000.

Siden fanger ikke kan besøke Roma under jubileet, har organisasjonskomiteen invitert alle fanger i verden til å sende et postkort eller brev til Roma med et stykke kunst som avbilder et religiøst objekt. Et panel av dommere vil velge ut de beste bidragene som skal stilles ut i Roma under Jubileet i fengslene den 9. juli. Den dagen vil paven feire messen i et av Romas fengsler.

Leder for organisasjonskomiteen for denne begivenheten, Msgr. Giorgio Caniato, inviterer alle fengselsprester til å fremme dette initiativet ved å informere de innsatte og hjelpe dem til å samle det nødvendige materialet. Innsendelsen skal inneholde fangens alder, kjønn og adresse i tillegg til arbeidets tittel.

Zenit 3. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 11.06.1999, sist endret 11.06.1999 - 15:22