Serberne forlater Prizren, biskop vil bli

Beograd (KI/KAP) - I følge det serbisk-ortodokse patriarkatet i Beograd har nå nesten alle serbere forlatt Prizren og omegn av frykt for UCK-geriljaen. I en erklæring mandag sier patriarkatet også at de tyske Nato-troppene ikke er noen beskyttelse for serberne.

Samlingspunkter for serbere som vil forlate Prizren, er presteseminaret og kirkene i byen. I seminaret bor også biskop Artemije Radosavljevic, men han har bestemt seg for å bli i byen. I et budskap som er sendt ut via radio og Internett ber han om "beskyttelse for klerus og folk" i Kosovo.

Patriarkatet meddeler videre at UCK er "uforstyrret aktiv" og angriper landsbyer. I et slikt angrep er også presten Zoran Grujac blitt såret. Om skjebnen til munkene i klostrene er ingenting kjent. Også ikke-albanske muslimer og sigøynere vil forlate landsbyene. De utenlandske troppene vil tolerere UCKs overgrep, hevder patriarkatet.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 17.06.1999, sist endret 17.06.1999 - 11:38