Fremgang i arbeidet med katedralen Sagrada Familia

Barcelona (KI/Zenit) - I år 2000 vil katedralen Sagrada Familia (Den hellige familie) i Barcelona, det ufullførte mesterverket til den berømte katalanske arkitekten Antonio Gaudi y Cornet, få fullført taket i det sentrale skipet. Den imponerende kirken har vørt under bygging i hele dette århundret, og forsinkelsen med fullførelsen skyldes kompleksiteten og rikdommen i arkitektens planer.

Den delen som vil avdukes under det store jubileumsåret, ble prosjektert i 1884 i imponerende nygotisk stil. Den store mesteren, som la dyp teologisk betydning i sitt arbeid, døde i 1926 i en alder av 74 år. Det forventes at det ennå vil ta flere tiår før katedralen blir fullført. Nylig startet erkebiskopen av Barcelona en saligkåringsprosess for Gaudi.

Zenit 10. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 17.06.1999, sist endret 17.06.1999 - 11:38