Paven utnevner tre nye biskoper

Vatikanet (KI/KAP) - Pave Johannes Paul II har utnevnt tre nye biskoper i Vietnam. Det vatikanske pressekontoret meddelte fredag at paven har akseptert avskjedssøknaden fra biskop Paul Huynh Dong Cac av Quy Nhon etter oppnådd pensjonsalder. Samtidig utnevnte han den 62-årige Peter Nguyen Soan til hans etterfølger.

Han utnevnte samtidig den 46-årige Josef Ngo Quang Kiet til biskop av bispedømmet Lang Son-Cao Bang, som lenge har stått vakant. Den 53-årige Josef Tran Xuan Tieu ble utnevnt til koadjutor-biskop i bispedømmet Long Xuyen.

Med disse utnevnelsene fortsetter prosessen med en foryngelse og styrking av det vietnamesiske episkopatet som landets kommunistiske regjering i over 20 år systematisk har forhindret. I vår ble endelig de gjensidige forbindelsene bedret og de første nye biskopene kunne utnevnes.

Kathpress 18. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 22.06.1999, sist endret 22.06.1999 - 12:51