Ekspresident innblandet i mord på kardinal i 1993?

Mexico by (KI/KAP/Zenit) - Den tidligere meksikanske presidenten Carlos Salinas og hans bror Raul skal i følge den meksikanske avisen "El Universal" være innblandet i mordet på kardinal Juan Jesus Posadas Ocampo. Kardinalen ble myrdet i mai 1993, og i følge avisens tirsdagsutgave skjedde det fordi han satt inne med opplysninger om at brødrene Salinas var innblandet i narkotikahandel og korrupsjon.

Avisen bygger på vitnet Marco Enrique Torres Garcia, som i mai skal ha blitt forhørt i Chicago av det amerikanske føderale politi FBI og meksikanske sikkerhetsagenter. Mordet skal ha blitt planlagt og betalt av regjeringsfunksjonærer, heter det i avisen. Det offisielle fremstillingen hevder at kardinalen skal ha blitt drept som et tilfeldig offer for en skuddveksling mellom rivaliserende narkotikabander på flyplassen i Guadalajara.

Statsadvokatens kontor avslår å kommentere opplysningene i avisen, men erkebispedømmet Guadalajara sier at vitnets forklaringer stemmer med det katolske hierarkiets mening at kardinalens død kom etter en konspirasjon, og ikke en tilfeldig skuddveksling.

Mordet på kardinalen tilhører de gåtefulle mordtilfellene fra Salinas siste regjeringsår. Hans bror Raul soner i øyeblikket en 50-årig fengselsstraff, dømt for mordet på generalsekretær Francisco Ruiz Massieu i Partiet for den Institusjonaliserte Revolusjon (PRI), som har styrt Mexico eneveldig siden 1929. Carlos Salinas bor i eksil i Irland. Sist helg besøkte han overraskende sin bror i høysikkerhetsfengselet Almoyola.

Kathpress 15. juni og Zenit 16. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 22.06.1999, sist endret 22.06.1999 - 12:51