Stjålen relikvie av Muhammed levert tilbake

Istanbul (KI/CWN) - Tyver har stjålet en relikvie av islams profet Muhammed fra en 1600-tallsmoské i Istanbul, men leverte den tilbake senere samme dag. Dette meldte tyrkiske media sist tirsdag. Et etui som inneholdt et enkelt skjeggstrå ble stjålet mandag fra Gazi Ahmet Pasa-moskéen, skriver avisen Istanbul Star. Relikvien ble returnert noen timer senere og etterlatt utenfor moskéen.

Håret ble gitt til moskéen i 1571, omtrent samtidig med at flere andre relikvier av Muhammed ble brakt til Istanbul for å bli voktet av de ottomanske sultanene, som ble betraktet som lederne for den islamske verden. Muhammed døde i 632.

Catholic World News 15. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 23.06.1999, sist endret 23.06.1999 - 14:34