Opptil 6.000 unge hver uke til Taizé

Taizé (KI/KAP) - I sommer blir Taizé et internasjonalt møtepunkt for ungdommen. Fra begynnelsen av juli kommer hver uke opp til 6.000 unge fra alle verdensdeler til den lille landsbyen i det sørlige Burgund for å møte Gud og likesinnede. De unge kommer fra 75 ulike nasjoner.

Temaene for de åndelige impulsene er «Brevene fra Taizé 1999-2001» av grunnleggeren av kommuniteten, broder Roger Schütz. Hver formiddag holder Taizé-brødrene bibeltimer for å åpne troens kilder for de unge besøkerne og oppmuntre dem å knytte aktiv nestekjærlighet til sin spiritualitet. Broder Roger oppfordrer mottakerne av sine brev til samfunnspolitisk engasjement. Felles bønn morgen, middag og kveld er den bærende rammen for dagsprogrammet.

Kathpress 28. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) sendt

av Webmaster publisert 29.06.1999, sist endret 29.06.1999 - 11:13