Fortsatt strid om bønn ved årtusenskiftet

London (KI/KAP) - Den offisielle tusenårsfeiringen i Storbritannia skal skje i Millennium-domen i London, men det er fortsatt strid mellom arrangørene og de kristne kirkene i landet. Striden står om en bønn innenfor rammene av seremonien den 31. desember 1999, mens organisatorene bare vil tillate en «meditativ tekst». Heller ikke det siste møtet mellom organisatorene og erkebiskop George Carey av Canterbury brakte noen enighet. En ny samtale skal finne sted om noen uker.

Både Carey og den nylig avdøde formannen for den katolske bispekonferansen i England og Wales, kardinal Basil Hume, hadde gjentatte ganger erklært at de ville boikotte seremonien i Millennium-domen hvis den ikke hadde noen kristne elementer. «År 2000 markerer Jesu Kristi 2000. fødselsdag, og derfor har denne datoen stor betydning for kristne», erklærte kardinalen. Også Carey har sagt at hvis festen ikke blir knyttet til Jesu Kristi fødsel, «er det en storslått og praktfull, men innholdsløs seremoni».

De ansvarlige for organiseringen av nyttårsmarkeringen, «The New Millennium Experience Company» har hittil ikke lagt frem noe program. Imidlertid er det i mellomtiden planlagt opprettelsen av en «åndelig sone» i den største og dyreste kuppelhallen i verden. Dessuten skal 12 geistlige fra alle de kristne kirkene etter en turnusordning stå til disposisjon for de besøkende for samtaler, og i et kapell-lignende rom skal de kunne avholde «bønneforanstaltninger».

Kathpress 27. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 29.06.1999, sist endret 29.06.1999 - 11:13