25 martyrer helligkåres

Mexico By (KI/Zenit/VIS) - Mandag 28. juni ble det i Vatikanet promulgert en rekke dekreter av Kongregasjonen for Salig- og helligkåringer. Blant dem var et dekret som godkjente mirakler tilskrevet forbønn av de salige Cristóbal Magallánes og hans 24 ledsagere. De ble myrdet for sin tros skyld mellom 1915 og 1937 under forfølgelser mot Kirken i Mexico. De ble saligkåret den 22. november 1992.

Det miraklet som er blitt undersøkt, er en kvinne som uventet ble helbredet av kreft i 1993 etter å ha bedt om forbønn av de 25 martyrene. Vitenskapsmennene som har undersøkt saken, mener at helbredelsen ikke kan forklares medisinsk.

Anerkjennelsen av miraklet betyr et langt skritt i retning av helligkåring av de 25 martyrene. Postulatoren i saken er biskop Oscar Sánchez Barba. Han bekrefter også at saken til den salige Juan Diego også går raskt fremover. Til denne dag er det bare en helligkåret meksikansk helgen, og derfor følges disse sakene med stor interesse i landet.

Zenit 23. juni og Vatican Information Service 28. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 29.06.1999, sist endret 29.06.1999 - 11:13