St. Isidor av Sevilla kandidat til Internetts skytshelgen

Roma (KI/Zenit) - Den engelske avisen The Sunday Times har sluttet seg til forslaget fra The Internet Observation Service om at den hellige Isidor av Sevilla blir skytshelgen for Internett. Han var den første kjente utgiver av en «database» i form av en Encyclopedia. Avisen skriver at en talsmann for Det pavelige råd for Sosiale kommunikasjoner bekrefter å ha mottatt mange forslag på den spanske helgenen og kirkelæreren, som ble født i 560. Han ga ut en rekke vitenskapelige verker og var svært innflytelsesrik i middelalderens kultur. Han skrev også om all slags menneskelig lærdom, fra jordbruk til medisin og teologi. Isidor etterfulgte sin eldre bror, den hellige Leander, som erkebiskop av Sevilla.

Zenit 24. juni 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 29.06.1999, sist endret 29.06.1999 - 11:13