Saligkåring av prest myrdet av mafiaen?

Palermo (KI/KAP/Zenit) - I Palermo har man åpnet saligkåringsprosessen for presten Giuseppe (Pino) Puglisi, som i 1993 ble myrdet av mafiaen. Dette meddelte kardinal Salvatore de Giorgi av Palermo i helgen. Presten arbeidet i det beryktede Brancaccio-kvartalet i den sicilianske hovedstaden og forsøkte gjennom målrettet sosialarbeid å trekke de arbeidsløse ungdommene bort fra organisert kriminalitet og narkotikamisbruk. Han brukte lokaler som tidligere var under mafiaens kontroll. Han etablerte en gruppe unge frivillige og skapte «Fader Vår-senteret». Han ga oppdrag til firmaer som ikke var kontrollert av mafiaen, og for dette ble han truet. Men han stoppet ikke sitt stille daglige arbeid for menigheten. Den 15. september 1993 ble han drept foran sin bolig med et nakkeskudd.

Fem personer sitter i fengsel for mordet på Don Puglisi. Morderen, som i mellomtiden har samarbeidet med det italienske rettsvesenet, har tilstått. Etter egne opplysninger handlet han på oppdrag av en mafiaboss som mislikte prestens sosiale engasjement.

Ønsket om å saligkåre Puglisi som martyr ble ytret allerede ett år etter hans død, men etter de gjeldende bestemmelsene kan en sak åpnes tidligst fem år etter kandidatens død.

Kathpress 18. juli og Zenit 16. juli 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 20.07.1999, sist endret 20.07.1999 - 11:17