Paven sier det er en menneskerett å bytte religion

New Delhi - KI (Vatikanradioen) - Etter protestene fra radikale hinduer i India mot omvendelser til kristendommen, sa paven på et interreligiøst møte i Indias hovedstad New Delhi sist søndag at det er en menneskerett å bytte religion. «Ingen stat eller gruppe har rett til å direkte eller indirekte kontrollere noen menneskers religiøse overbevisning», sa paven til religiøse ledere fra hinduismen, islam, sikhene, buddhismen, jainismen, zoroastrismen, jødedommen og bahai.

«Religionsfriheten er selve hjertet av de menneskelige rettighetene. Den er ukrenkelig, og man må erkjenne at alle mennesker har rett til å bytte religion hvis deres samvittighet krever det», sa paven. Men han understreket også hvor viktig det er med interreligiøs dialog. «Jeg er her i dag for å vise enda tydeligere at Den katolske kirke vil føre en stadig dypere dialog med verdens religioner».

Det interreligiøse møtet ble holdt samtidig som millioner av hinduer feiret lysfesten Diwali, som er det hinduistiske årets høydepunkt, da man feirer lysets seier over mørket og det godes seier over det onde.

Vatikanradioens skandinaviske avdeling/Olle Brandt 8. november 1999; o: pe

av Webmaster publisert 17.11.1999, sist endret 17.11.1999 - 11:08