Biskopene advarer mot Sharia

Lagos - KI (CWN) - Nigerias katolske biskoper har advart landets regjering og sagt at den bør ta skritt for å hindre innføringen av den islamske loven Sharia i noen nordlige forbundsstater i landet. Biskopene sier i en erklæring at de beklager at myndighetene både på føderalt og statlig nivå har vært likegyldige til dette problemet, som kan få katastrofale konsekvenser for nasjonen, og at problemet ikke vil gå over av seg selv.

«Vi har gjentatte ganger påpekt at innføringen av Sharia som statlig lov og utvidelsen av dens rekkevidde er klare brudd på menneskerettighetene til ikke-muslimer i et multireligiøst samfunn og en sekulær stat som Nigeria», sier biskopene. De legger til at de overalt og alltid vil bruke ethvert legitimt middel for å hindre pålegging av sharia på ikke-muslimer.

Nigeria er hovedsakelig delt i to geografisk og etnisk ved at de nordlige statene har en hovedsakelig muslimsk befolkning, mens de sørlige statene er stort sett kristne. Etter slutten på militærstyret i 1999 foreslo noen nordlige stater innføringen av den strenge sharia-loven, og det førte til protester som drepte og såret tusener. Kampene mellom kristne og muslimer flammet opp igjen i den sentralnigerianske byen Jos tidlig i september og førte til at mer enn 500 ble drept. Spredte hevnangrep har etterlatt frykt for omfattende interreligiøse voldshandlinger.

Catholic World News 24. september 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
24. september 2001

av Webmaster publisert 04.10.2001, sist endret 04.10.2001 - 14:51